Besprekingen

Deeltje in de serie ‘Leeslicht’, bestemd voor volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Dit deeltje is een bewerking in eenvoudige taal van de thriller ‘Blauw water’ van Simone van der Vlugt. Een vrouw en haar vijfjarige dochtertje worden in hun eigen huis gegijzeld door een ontsnapte tbs’er, een toevallige langskomende journaliste is de enige getuige, maar nog voor zij de politie kan waarschuwen, krijgt ze een auto-ongeluk en raakt in coma. Geschreven in de tegenwoordige tijd, elke zin begint op een nieuwe regel, korte alinea’s en korte, overzichtelijke hoofdstukken. Duidelijke schreefloze letter, geen illustraties. Voorzien van het keurmerk Makkelijk Lezen.

Over Simone van der Vlugt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Gdfb

Simone van der Vlugt (Hoorn, 15 december 1966) is een Nederlandse schrijfster van historische jeugdromans en literaire thrillers.

Biografie

Van der Vlugt wilde al op jonge leeftijd schrijfster worden. Geïnspireerd door Kruistocht in spijkerbroek (1974) van Thea Beckman (1923–2004) stuurde zij op haar dertiende voor het eerst manuscripten voor historische verhalen naar een uitgever. Die wees haar werk af, maar raadde haar aan om met schrijven door te gaan. Ze ging Nederlands en Frans studeren aan de lerarenopleiding in Amsterdam, waar ze onder meer les kreeg in jeugdliteratuur en creatief schrijven. Na haar studie ging ze fulltime werken als secretaresse bij een bank en schreef ze in de avonduren aan De amulet, een verhaal over de heksenvervolging waarmee ze in 1995 debuteerde bij de Rotterdamse uitgeverij Lemniscaat. Het boek werd getipt door de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Een reeks historische jeugdboeke…Lees verder op Wikipedia

Suggesties