Boek
Nederlands

Een dag in de zon

Stefan Boonen (auteur), Jan Van Lierde (illustrator)
+1
Een dag in de zon
×
Een dag in de zon Een dag in de zon
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Is je auto een beetje vies of ben je zelf niet helemaal schoon? Kom dan naar De Was van Bob en Nel. Alle inwoners van het dorpje Veer komen langs om zich klaar te maken voor het feest. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Extra onderwerp
Eerste leesboekjes (jeugd)
Titel
Een dag in de zon
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Jan Van Lierde
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
[52] p. : ill.
ISBN
9789463831505 (hardback)

Besprekingen

Welkom in Veer, een zeer bijzonder dorpje met zeer bijzondere inwoners. Eén van hen is Bob, samen met Nel bedient hij De Was. De Was is een soort wasstraat, maar dan niet alleen voor auto’s. Ook bakfietsen, vliegtuigen, eenden, families, hele schoolklassen en zelfs giraffes worden weer helemaal schoon met één bezoekje aan de machine. Vandaag is het extra druk voor Bob en Nel, want iedereen maakt zich klaar voor het grote feest van Veer. Voorin staat een plattegrond van het dorp, op de volgende twee bladzijden worden alle bewoners voorgesteld. Boven elk hoofdstuk van twee bladzijden staat hoe laat het is. De haast absurdistische tekst is van Stefan Boonen, waar de eigenzinnige Jan Van Lierde bijpassende illustraties bij heeft gemaakt. Het boek is deel van hun serie voor beginnende lezers, ‘Lezen begint in Veer’, met ook ‘Veer: een dag in de kou’*. Er wordt geen AVI-niveau vermeld. De tekst bestaat uit korte zinnen van één regel, met volledige interpunctie en grotendeels eenlettergrepig…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties