Boek
Nederlands

Hoe de menselijke geest werkt

Steven Pinker (auteur)

Hoe de menselijke geest werkt

Extra onderwerp
denken, hersenen
Titel
Hoe de menselijke geest werkt
Auteur
Steven Pinker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How the mind works
Uitgever
Amsterdam: Contact, 1998
654 p. : ill.
ISBN
90-254-2319-1 (paperback) 9789025423193 (paperback)

Besprekingen

De menselijke geest is een stelsel van informatieverwerkende organen die nodig zijn om problemen op te lossen. In dit boek wordt uiteengezet wat de geest is, hoe hij is ontstaan en hoe hij ons in staat stelt te denken, voelen, spreken en te filosoferen over de grote mysteries van het leven. Bij de beantwoording van de zeer vele vragen over de geest komt de evolutietheorie aan de orde en wordt te rade gegaan bij de biologie, psychologie, economie en de filosofie. Aan de hand van talloze herkenbare voorbeelden wordt een breed en grondig beeld van de menselijke geest gegeven. Voor geïnteresseerden in de geest van de mens meer dan de moeite van het lezen waard.

Over Steven Pinker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steven Pinker

Steven Arthur Pinker (Montreal, 18 september 1954) is een Canadees-Amerikaanse taalkundige, experimenteel psycholoog en schrijver van wetenschappelijke boeken voor een breed publiek. Hij is bekend om zijn ideeën op het gebied van de cognitiewetenschap. De basis van zijn werk is de evolutionaire psychologie en de overtuiging dat het brein in zijn werking vergelijkbaar is met de computer (de computationele theorie van de geest). Pinker begon in 2003 met lesgeven aan de Harvard University in de Verenigde Staten. Hij was van 1989 tot en met 2003 al hoogleraar aan het Massachusetts Institute of Technology. Pinker houdt van het debat en schrijft voor diverse media. Hij is dan ook een wereldwijd veelgevraagd spreker en staat in de top-10 van de meeste invloedrijke psychologen van deze tijd.

Taalontwikkeling

Pinker is vooral bekend vanwege zijn theorie dat taal een instinct is, een biologische adaptatie gevormd door natuurlijke se…Lees verder op Wikipedia