Boek
Nederlands

Droom van een zomer

Susan Wiggs (auteur), Joost Poort (vertaler)
Een jonge vrouw keert terug naar haar geboortedorp om voor haar ernstig zieke moeder te zorgen en komt weer in contact met haar ooit beste vriend.
Titel
Droom van een zomer
Auteur
Susan Wiggs
Vertaler
Joost Poort
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Return to Willow Lake
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2019
319 p.
ISBN
9789402702781 (paperback)

Besprekingen

Het gaat Sonnet voor de wind: ze heeft een goede carrière in New York, een leuke vriend en een fijne band met haar moeder. Wanneer ze een prestigieuze beurs in de wacht sleept, kan ze haar geluk niet op. Haar leven komt echter volledig op zijn kop te staan wanneer haar moeder ernstig ziek wordt. Ze besluit haar eigen leven in de wacht te zetten om bij haar moeder te zijn en keert terug naar haar geboortedorp Avalon. Hier woont ook haar jeugdvriend Zach. Na een aantal maanden geleden een gepassioneerde nacht met hem gedeeld te hebben, is ze in de war. Ze vindt hem leuk, maar hij is haar beste vriend en wat haar betreft geen relatiemateriaal. Zal haar verblijf in Avalon haar op andere gedachten brengen? Een goed uitgewerkt verhaal met een prima plot en een prettige schrijfstijl. Hoewel het verhaal romantisch is van aard, is het niet mierzoet en is er het nodige drama in verwerkt.

Over Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Vroege jaren

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen, vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Carrière

Gedurende drie jaar bleef Wiggs schrijven, en in…Lees verder op Wikipedia