Boek
Nederlands
Een jonge vrouw, die een kookschool op een Californische haciënda begint, krijgt te maken met een journalist die een boek wil schrijven over het veelbewogen oorlogsverleden van haar opa.
Titel
Land van honing
Auteur
Susan Wiggs
Vertaler
Ingrid Zweedijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The beekeeper's ball
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2017
382 p.
ISBN
9789402727807 (paperback)

Besprekingen

Eindelijk kan Isabel haar droom realiseren, een kookschool openen op de Californische haciënda Bella Vista. Nadat ze vroegtijdig met haar koksopleiding is gestopt had ze eigenlijk geen hoop meer. Tot haar halfzus Isabel op het spoor komt en haar overtuigt toch door te zetten. Dan komt journalist Cormac O’Neill op de haciënda. Zijn opdracht is een boek te schrijven over het veelbewogen oorlogsverleden van Magnus, de opa van Isabel. Mac kijkt dwars door Isabel heen en intrigeert haar. Maar daarmee confronteert hij haar met het verleden wat Isabel eigenlijk liever vergeten wil. Een goed geschreven en intrigerend verhaal. De hoofdpersonen worden goed uitgelicht zonder dat het warrig wordt. Daarnaast volgt het verhaal twee sporen. Het heden met Mac en Isabel en het verleden van Isabels Opa Magnus tijdens de Tweede Wereldoorlog met Annelise. Beide verhalen verweven zich naarmate het vordert. Het verhaal van Opa Magnus boeit dusdanig dat dit bijna het verhaal van Mac en Isabel overstemt. Een…Lees verder

Over Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Vroege jaren

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen, vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Carrière

Gedurende drie jaar bleef Wiggs schrijven, en in…Lees verder op Wikipedia