Boek
Nederlands
Na haar burgemeesterschap van Avalon hoopt een vrouw beheerder en later eigenaar te worden van een hotelletje aan het meer, maar die hoop vervliegt als het hotel wordt gekocht door een plaatsgenoot.
Extra onderwerp
ROM
Titel
Zon op het water
Auteur
Susan Wiggs
Vertaler
Karin Schuitemaker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dockside
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2016
414 p.
ISBN
9789402713107 (paperback)

Besprekingen

Na haar burgemeesterschap van Avalon hoopt Nina dat de lang gekoesterde wens in vervulling kan gaan om beheerder en later zelfs eigenaar te worden van het hotelletje aan de oever van het meer. Maar het loopt anders. Het wordt gekocht, inclusief haar beheerderscontract, door Greg, de man die ze weliswaar van heel vroeger kende, maar met wie ze als alleenstaande (tiener)moeder geen contact meer had. Met pijn in het hart begint ze toch aan haar taak, hopend dat de zaken zich ten goede zullen gaan keren. Van deze schrijfster verschenen al tientallen historische en romantische romans. Ze heeft een goede pen en ziet kans om in dit (vlot vertaalde) boek ook bijfiguren goed uit te werken zodat haar verhaal meer is dan alleen een rechttoe rechtaan niemendalletje. Dit is na 'Zomer aan het meer' en 'Winter in de bergen' het derde boek in een serie die zich afspeelt rond de plaats Avalon. Elk deel is zelfstandig te lezen. Een van de betere verhalen binnen het romantische genre dat liefhebsters ze…Lees verder

Over Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Vroege jaren

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen, vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Carrière

Gedurende drie jaar bleef Wiggs schrijven, en in…Lees verder op Wikipedia