Zakenman Aksel Borgen is ervan overtuigd dat William twintig jaar geleden zijn dochter vermoordde en zet alles in het werk om hem in de gevangenis te krijgen.
Onderwerp
Noorwegen, Schuld, Wraak
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Titel
Acquitted. Seizoen 2
Acteur
Synnøve Macody Lund Nicolai Cleve Broch Lena Endre Tobias Santelmann
Uniforme titel
Frikjent Seizoen 2
Taal
Noors
Uitgever
Lumiere, © 2016
2 dvd-video's
Speelduur
8 x 45 min.
Aantekening
Noors gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003480801

Besprekingen

Seizoen 2 van een Noorse kwaliteitsserie, geschreven door Siv Rajendram Eliassen (Those who kill). Aksel Borgen (Nicolai Cleve Broch), een succesvolle zakenman in Indonesië, is teruggekeerd naar zijn vroegere woonplaats in Noorwegen om een noodlijdend energiebedrijf te redden van de ondergang. Twintig jaar geleden werd hij vrijgesproken van de moord op zijn vriendin Karine, maar de bewoners van het dorp verdenken hem nog steeds. Intussen heeft Aksel een bekentenis afgedwongen bij Karine's vader William, waarna deze zelfmoord probeerde te plegen. William overleefde zijn zelfmoordpoging en Aksel wil tot het uiterste gaan om hem voor het gerecht te brengen, maar wordt nu zelf beschuldigd van moord op William. Gebruikers op het IMDb geven een 7,6 van de 10 punten. Acht afleveringen.

Over Synnøve Macody Lund

Synnøve Macody Lund (Stord, 24 mei 1976) is een Noorse actrice, journaliste, filmrecensente en voormalig model.

Carrière

Lund begon in 2004 met acteren in de televisieserie Team Antonsen. Ze heeft rollen gespeeld in een reeks andere televisieseries en films, waaronder Hodejegerne (2011) en Frikjent (2015-2016). Lund is ook actief als filmrecensente en journaliste voor het Noorse maandblad NATT&DAG.

Filmografie

Films

  • 2018 The Girl in the Spider's Web - als Gabriella Grane
  • 2017 Hjemsøkt - als Cathrine
  • 2017 Askeladden - I Dovregubbens hall - als Dronning Victoria
  • 2011 Hodejegerne - als Diana

Televisieseries

Uitgezonderd eenmalige gastoptredens