Monty Python's Life of Brian

Terry Jones (regisseur), John Cleese (acteur), Terry Gilliam (acteur)
Absurdistische parodie op het leven van Jezus
Titel
Monty Python's Life of Brian
Regisseur
Terry Jones 1942-
Acteur
John Cleese Terry Gilliam Eric Idle Michael Palin
Andere
Monty Python
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2008 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1979
Speelduur
89 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans en andere talen
EAN
8712609672473

Andere formaten:

Besprekingen

Een film uit 1979 van het Monty Python-team bestaande uit Terry Jones, Graham Chapman, Michael Palin, John Cleese, Eric Idle en Terry Gilliam. In Bethlehem wordt Brian Cohen geboren, juist wanneer daar een stal verderop Jezus ter wereld komt. Brian's moeder krijgt bezoek van de drie wijzen, die schielijk hun geschenken terugnemen als ze merken in de verkeerde stal gekomen te zijn. Als volwassene sluit Brian zich aan bij het Volksfront voor de bevrijding van Judea. Hij blijkt het enige actieve lid van de groep en wordt dan ook door de Romeinen gevangen genomen en gekruisigd. De Speelfilmencyclopedie geeft 3 1/2 ster: '(...) Niet na te vertellen kolder door de jongens van Monty Python, die op hun best zijn wat slechte smaak betreft. Schokkend voor menige gelovige ziel, maar in feite is het slechts een onschuldige fantasie, vooral als Brian, hangend aan het kruis, Always Look At The Bright Side of Life zingt. Anarchistisch en oneerbiedig, zoals altijd, parodiëert de film zowel bijbelse f…Lees verder

Over Terry Jones

CC BY 2.0 - Foto van/door Eduardo Unda-Sanzana

Terence Graham Parry Jones (Colwyn Bay (Wales), 1 februari 1942 – Londen, 21 januari 2020) was een Brits komiek, acteur, schrijver, regisseur en historicus.

Biografie

Jones studeerde Engels aan de Universiteit van Oxford. Hij is beroemd geworden als een van de zes leden van de komediegroep Monty Python, die van 1969 tot 1974 op de BBC-televisie te zien was met Monty Python's Flying Circus. Ook in de speelfilms van de groep, waaronder Monty Python and the Holy Grail (1975), Monty Python's Life of Brian (1979) en Monty Python's The Meaning of Life (1983), had Jones als acteur, regisseur en scriptschrijver een groot aandeel. Zijn meest beruchte personage, de aan een buitenproportionele vorm van obesitas lijdende Mr. Creosote die gaat dineren in een stijlvol restaurant, is afkomstig uit Monty Python's The Meaning of Life.

Naast zijn werk met Monty Python schreef Jones verschillende andere fi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties