Alice in Wonderland

Tim Burton (regisseur), Lewis Carroll (naar het werk van), Danny Elfman (componist)
De 19-jarige Alice staat op het punt om te trouwen. Omdat ze dat niet wil, volgt ze een pratend wit konijn en komt via een konijnenhol in Wonderland terecht.
Titel
Alice in Wonderland
Regisseur
Tim Burton 1958-
Naar het werk van
Lewis Carroll
Componist
Danny Elfman 1953-
Acteur
Johnny Depp Anne Hathaway Helena Bonham Carter 1966- Mia Wasikowska Crispin Glover Matt Lucas
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, [2010]
1 blu-ray + 1 bonus dvd
Oorspr. opname
2010
Speelduur
109 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden Combinatie speelfilm en animatiefilm
EAN
8717418260491

Andere formaten:

Besprekingen

Disneys live-action versie van Alice in Wonderland van regisseur Tim Burton, geïnspireerd door het boek van Lewis Caroll. Met in de hoofdrollen Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter. Wasikowska speelt de 19-jarige Alice die op het punt staat te trouwen. Maar dat wil ze eigenlijk niet, en ze ontsnapt door een pratend wit konijn te volgen. Via een konijnenhol komt ze in Wonderland terecht, een betoverende wereld met verbazingwekkende wezens. Daar wachten de bekende typetjes op haar zoals de Cheshire cat, de Mad Hatter, de Hartenkoningin, Tweedledee en Tweedledum. Zij gaan ervan uit dat dit haar tweede bezoek is ... Recensenten hebben wel wat kritiek op de uitwerking van de karakters en het script, maar zijn enthousiast over de vormgeving en de animatie. Bart Rietvink (Movie2movie,i) vindt de film '(...) een visueel feest van formaat en entertainment met een hoofdletter "E". (...) Kortom, gaat dat zien!' Dit pakket bevat behalve de blu-ray ook de film op dvd-video.

Over Tim Burton

CC BY 3.0 - Foto van/door Pina90

Timothy Walter (Tim) Burton (Burbank, 25 augustus 1958) is een Amerikaanse tekenaar, filmregisseur en producent. Hij valt op door zijn donkere humor, gothicstijl en referenties aan cartoons en horrorfilms.

Biografie

Jeugd

Hij werd als eerste van twee zonen geboren in 1958 in Burbank, Californië. Thuis deed hij zijn voorliefde voor tekenfilms, horror en Edgar Allan Poe op. Zelf beschrijft hij zijn kindertijd als spitsvondig, in zichzelf gekeerd en uiterst creatief. Zowel thuis als op school voelde hij zich de vreemde eend in de bijt, waardoor hij zijn toevlucht zocht tot horrorfilms, wat zijn verdere carrière onherroepelijk zou beïnvloeden. Vooral de films van Vincent Price, in het bijzonder de films gebaseerd op het werk van Edgar Allan Poe, hadden zijn voorkeur. Een veelvoorkomend thema in zijn latere werk is dan ook de misvormde "kinderman", balancerend tussen de volwassen wereld en die van de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek