Boek
Nederlands

Encyclopedie van de parapsychologie van A tot Z

Titus Rivas (auteur)

Encyclopedie van de parapsychologie van A tot Z

Titel
Encyclopedie van de parapsychologie van A tot Z
Auteur
Titus Rivas
Taal
Nederlands
Uitgever
Rijswijk: Elmar, 2004
328 p. : ill.
ISBN
90-389-1423-7

Besprekingen

De auteur, psycholoog en filosoof, eist erkenning voor de parapsychologie als een wetenschap van verschijnselen, verband houdend met lichaam, ziel en geest. Hij trekt ten strijde tegen sceptici (vooral de 'debunkers') die van parapsychologen meer bewijs verlangen dan van andere wetenschappers en parapsychologie halsstarrig blijven zien als pseudo-wetenschap. Doel van dit boek is een vorm van erkenning; voor parapsychologen en geïnteresseerden is het een praktisch naslagwerk, waarbij de schrijver zich niet heeft beperkt tot ESP (Extra-Sensory Perception) en psychokinese, maar tevens ingaat op fenomenen als: aura's, uittredingen, leven na de dood, reïncarnatie en synchroniciteit. De veertien hoofdstukken bevatten informatie over een deelgebied, aangevuld met een literatuurverwijzing en een lexicaal gedeelte over het behandelde onderwerp. In de index zijn alle lexicale elementen op alfabet geordend. Een handige, goed verzorgde gids, breed georiënteerd, een lans brekend voor de wetenschap…Lees verder

Over Titus Rivas

Titus Rivas (Nijmegen, 20 juni 1964) is een Nederlands theoretisch psycholoog (RUU, 1996) en systematisch filosoof (UvA, 1994). Hij was betrokken bij de oprichting van de Stichting Athanasia in 1996, en is daar penningmeester. Hij is werkzaam als zelfstandig onderzoeker, auteur en docent.

Rivas publiceert met name over parapsychologie, ethisch veganisme, de filosofie van de geest, dierpsychologie, psychopathologie, en sociale kwesties.

Hij is columnist voor ParaVisie, en levert als auteur of recensent regelmatig bijdragen aan onder meer Paraview, het Tijdschrift voor Parapsychologie, Terugkeer, Prana, Vega!, Animal Freedom, Zinweb, Tegenwicht, Txtxs en Engelstalige tijdschriften.

Bibliografie

  • Titus Rivas: Actueel substantiedualisme (Athanasia Producties, Nijmegen, 2017) ISBN 978-02-449084-8-5.
  • Huub Janssen, Titus Rivas: Brokkenmakers in de GGz (Athanasia Producties, Nijmegen, 2010) IS…Lees verder op Wikipedia