Luisterboek
Nederlands

Toon Tellegen leest Mijn vader

Toon Tellegen (auteur)
+1
Toon Tellegen leest Mijn vader
×
Toon Tellegen leest Mijn vader Toon Tellegen leest Mijn vader

Toon Tellegen leest Mijn vader

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Jozefs vader weet alles, kan alles en is alles. Vindt Jozef. Vanaf ca. 6 jaar
Onderwerp
Ouders
Extra onderwerp
LUI, luisterboeken, vaders, luisterboek
Titel
Toon Tellegen leest Mijn vader
Auteur
Toon Tellegen
Uniforme titel
Mijn vader
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2010
2 cd's
Speelduur
1,5 uur
ISBN
9789047609889

Andere formaten:

Besprekingen

Met zijn gelaagde, filosofische verhalen voor alle leeftijden, haalt Tellegen hoge verkoopcijfers. Na enkele dichtbundels voor volwassenen, schrijft hij sinds 1984 ook voor kinderen. En met succes: De Gouden Uil, de Theo Thijssenprijs en Woutertje Pieterse Prijs heeft hij aan zijn palmares toegevoegd. Mijn vader (1994) behoort tot zijn minder bekende werken, maar moet qua diepgang niet onderdoen voor de populairste titels.

Zoals de titel al doet vermoeden, draait alles om Jozef en zijn vader. Jozefs vader kan alles! Hij lijkt wel een engel: slim, groot, sterk, uitbundig, zelfingenomen, maar toch ook ingewikkeld, wijs, ijl en breekbaar... Als een stipje komt hij ter aarde. Hij groeit en krimpt, keilt dieven door het raam, weet meer dan de dokter en balanceert op één vinger. Maar als hij huilt, treurt de wereld met hem mee. Soms verzinkt hij zo diep in gedachten dat hij niemand hoort of ziet, en als zijn vrouw hem kust, breekt hij in stukken. Dat hij van haar houdt, durft …Lees verder
Luisterboek met een integrale weergave van het boek 'Mijn vader'*, voorgelezen door de auteur zelf. Korte verhalen over Jozef en zijn vader. Het bekende opscheppen van kinderen over 'mijn vader' wordt hierin ver uitgesponnen. Verweven met fantasie geeft dit 'sterke' vaderverhalen, in allerlei situaties. Ontroerend zijn de hoofdstukjes waarin de zoon zijn vader leert kennen als kwetsbare man. Mooi, beeldend taalgebruik, Toon Tellegen eigen. Zeer goed bruikbaar als uitgangspunt voor creatief schrijven bij oudere kinderen. Prachtig luisterboek vanaf ca. 6 jaar.

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia