Flitsen uit het leven van een 26-jarige man die het fragmentarische van alle menselijke contact verbeelden.
Titel
Jacob's room / Virginia Woolf ; ed. with an introd. and notes by Sue Roe
Auteur
Virginia Woolf
Redacteur
Sue Roe
Taal
Engels
Editie
22
Uitgever
London: Penguin, [2013?] | Andere uitgaves
XLVII, 191 p. : ill.
ISBN
9780140185706 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Door middel van losse flitsen wordt een beeld gegeven van de gedachten, gevoelens en opvattingen van Jacob Elanders. We maken Jacob mee als kleine jongen aan het strand; als student in Cambridge waar hij met vrienden over literatuur en filosofie praat en in Athene, waar hij met een vrouw de Acropolis bezoekt. In dit boek gebruikte de schrijfster een voor die tijd (1922) geheel nieuwe romantechniek. Voor zover er sprake kan zijn van een verhaal vordert dat in impressionistisch aandoende stukken, eigenlijk de fragmentarische verwoording van bewustzijnsflitsen, en dat in een erg los verband, hetgeen de overgang naar een andere plaats of tijd onaangekondigd laat gebeuren. Jacobs ontwikkeling wordt niet gevolgd; de roman is een kroniek van zijn innerlijk in verschillende stadia van zijn leven. Pocket met normale druk en smalle marges.

Over Virginia Woolf

Virginia Woolf (South Kensington (Londen), 25 januari 1882 – Lewes (Sussex), 28 maart 1941) was een Brits schrijfster en feministe. Tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog was Woolf een belangrijke figuur in het literaire leven van Londen. Ze was lid van de Bloomsburygroep.

Leven

Woolf werd als Adeline Virginia Stephen geboren te Londen, in een klassiek Victoriaans gezin. Haar vader Sir Leslie Stephen was een bekend redacteur en literair criticus. Na de dood van haar moeder Julia Jackson in 1895 maakte ze haar eerste zenuwinzinking door. Later zou ze in haar autobiografische verslag "Moments of Being" laten doorschemeren dat zij en haar zuster Vanessa Bell slachtoffer waren geworden van seksueel misbruik door hun halfbroers George en Gerald Duckworth. Na de dood van haar vader verhuisde ze met haar zuster Vanessa naar een huis in Bloomsbury. Ze vormden het begin van een intellectuele kring die bekend zou worden als de B…Lees verder op Wikipedia

Suggesties