Boek
Nederlands

Jungle boek

Walt Disney (bewerker), Rudyard Kipling (naar het werk van)
Mowgli woont in de jungle. Als Shere Khan de tijger in de jungle verschijnt, willen Mowgli's vrienden Bagheera en Baloe hem naar het mensendorp brengen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Jungle boek
Bewerker
Walt Disney
Naar het werk van
Rudyard Kipling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The jungle book
Parallelle titel
Disney jungle boek
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2013
[59] p. : ill.
ISBN
9789044738117 (hardback)

Besprekingen

Mowgli het mensenkind wordt in de jungle van India opgevoed door een wolvenroedel. Als Shere Khan de tijger in de jungle verschijnt, willen Mowgli's vrienden Bagheera de panter en Baloe de beer hem naar het mensendorp brengen. Maar daar is Mowgli het niet mee eens, hij wil in de jungle blijven. Het verhaal is te zien op de grote, kleurrijke shots uit de tekenfilm, weergegeven over dubbele pagina's, met de tekstblokken in een rustig deel van de illustratie. Er is gebruikgemaakt van afsnijdingen, inzoomen en perspectivische verkortingen. De tekst geeft in vogelvlucht de verhaallijn van de tekenfilm weer. Er is daarbij nauwelijks gebruikgemaakt van dialogen, waardoor het verhaal niet gaat leven. Voor de fans van de film. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 201…Lees verder op Wikipedia