Boek
Nederlands

Eskimo verveelt zich

Wim Opbrouck (auteur), Frow Steeman (illustrator)
+1
Eskimo verveelt zich
×
Eskimo verveelt zich Eskimo verveelt zich
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Eskimo woont op de Noordpool; buiten is het erg koud, maar in zijn iglo is het lekker warm en gezellig. Prentenboek met illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Inuit, Vervelen
Titel
Eskimo verveelt zich
Auteur
Wim Opbrouck
Illustrator
Frow Steeman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2007
[32] p. : ill.
ISBN
9789058384393

Besprekingen

Eskimo stapt op een dag met het verkeerde been uit zijn iglo. Hij duikt weer snel zijn iglo in, waar het warm is, maar waar hij zich ook verveelt. In het tweede verhaal valt Eskimo om; hij bekijkt liggend de wereld om hem heen. Dan volgt een verhaal waarin Eskimo zich ’s avonds zorgen maakt over het gat in de ozonlaag en in het laatste verhaal is Eskimo ziek en krijgt hij bezoek van een leuk eskimomeisje. Groot formaatprentenboek, waarbij de verhalen eigenlijk alleen te onderscheiden zijn omdat ze met een grote, vette hoofdletter beginnen. Er is eerder sprake van een, nogal onevenwichtig, doorlopend verhaal van de belevenissen tijdens twee dagen en een nacht. In de kleurrijke en realistische illustraties met duidelijke penseelstreken is er een groot verschil tussen het leven buiten en binnen (waarbij het interieur van de iglo meer op een Afrikaanse hut lijkt omdat Eskimo die zo heeft ingericht). Het verhaal laat zich door het gekozen perspectief van een alwetende verteller goed voorle…Lees verder

Over Wim Opbrouck

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mulder16

Wim Emile Jules Opbrouck (Kortrijk, 5 februari 1969) is een Vlaamse acteur, zanger en presentator van televisieprogramma's.

Biografie

Theater

Opbrouck werd opgeleid bij Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Nadien startte hij zijn carrière in het theater bij de Blauwe Maandag Compagnie en speelde er onder meer in de theatermarathon ‘Ten Oorlog’. De compagnie veranderde later in het Toneelhuis, waar Opbrouck deel werd van de vaste artistieke kern. Daarnaast speelt Opbrouck ook voor Toneelgroep Maastricht en was hij twaalf jaar ensemblelid bij NTGent waar hij van 2010 tot 2015 ook artistiek directeur was.

Opbrouck stond zelf aan de basis van vele theaterproducties. Samen met Wilfried De Jong maakte hij de eigen productie ‘We Free Kings’. Met Frank Van Laecke en Alain Platel maakte hij ‘En Avant Marche’, een muzikale voorstelling met fanfare en dans die onder andere in Londen, Parijs, Sevil…Lees verder op Wikipedia