Boek
Nederlands

Een naam voor babymuis

Zhang Ze (auteur), Ineke Ris (bewerker)

Een naam voor babymuis

Zhang Ze (auteur), Ineke Ris (bewerker)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In een Chinees dorpje zijn papamuis en mamamuis blij met de geboorte van babymuis. Maar welke naam past bij hem? Papamuis reist naar de stad om raad te vragen. Wordt het Hond, of Aap of Slang? Prentenboek met fijnzinnige, zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
China, Geboorte
Titel
Een naam voor babymuis / tekst en illustraties Zhang Ze ; tekstbewerking Ineke Ris
Auteur
Zhang Ze
Bewerker
Ineke Ris
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789059274648 (hardback)

Besprekingen

In een Chinees dorp is een muisje geboren. Op zoek naar de meest toepasselijke naam voor hun kindje, vragen mama- en papamuis raad aan de dorpsbewoners. Papamuis besluit naar de stad te gaan om aan nog meer muizen advies te vragen. Prachtig sfeervol en fijngevoelig prentenboek waarin ook humor niet ontbreekt. In dit verhaal over vermenselijkte muizen, stralen veiligheid en geborgenheid je tegemoet. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Papamuis spreekt onder meer een veerman, kok, dokter, fotograaf en een kleermaker. Allemaal stellen ze een naam voor van een dier (slang, aap, hond en andere dieren van de Chinese dierenriem) en noemen daarbij een of twee positieve eigenschappen. Maar steeds weet iemand ook negatieve kenmerken. Zo is een konijn hartelijk maar ook onzeker, een hond is trouw maar zorgelijk. Het beste idee heeft de tovenaar: Draak! Mamamuis vindt de naam ook prachtig, dus eindelijk kan een feest worden gegeven. Maar waar blijven de gasten? De fijne, in dunne zwarte lijnen…Lees verder

Over Zhang Ze

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door si.robi
Dit is een Chinese naam; de familienaam is Zhang.

Zhang Ze (Nanking, 4 juli 1990) is een Chinese tennisspeler. Hij heeft nog geen ATP-toernooi gewonnen, wel deed hij al mee aan grandslamtoernooien. Hij heeft twee challengers in het enkelspel en elf challengers in het dubbelspel op zijn naam staan.

Palmares

Enkelspel

Dubbelspel

Resultaten grote toernooien

Enkelspel

Mannendubbelspel

Externe links

  • (en) Profiel van Zhang Ze op de website van de ATP
  • (en) Profiel van Zhang Ze op de website van de ITF
  • (en…Lees verder op Wikipedia