Documentaire over het leven in en rondom de oceanen
Sujet
Oceanen, Zeefauna
Titre
Deep blue / a film by Alastair Fothergill and Andy Byatt
Directeur
Alastair Fothergill Andy Byatt
Langue
Anglais
Éditeur
[Hilversum]:: A-Film, 2004
1 dvd-video + bonus-dvd-video
Durée
ca. 92, 50 min.
Note
Engels en Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777047873

Commentaires

Water bedekt tweederde van onze planeet, maar wat weten we precies van de onderwaterwereld. De natuurdocumentaire Deep blue van Andy Byatt en Alastair Fothergill, geeft een kijkje in deze wondere wereld. Vijf jaar lang is door veertig cameramensen op 200 plaatsen onder extreme omstandigheden gefilmd, wat 7000 uur opnames opleverde. Deze beelden, die ook uitgebracht zijn in de BBC-serie The blue planet* (400 min.), zijn samengevoegd tot een, volgens recensenten, verbluffend resultaat. Er is weinig commentaar en de muziek is van vijfvoudig Oscarkandidaat George Fenton en wordt gespeeld door de Berliner Philharmoniker. Sommige recensenten vinden het een minpunt dat de beelden weinig samenhang vertonen. Maar bijvoorbeeld Koen Kleijn (Algemeen Dagblad 19-05-'04) schrijft: 'Sommige beelden zijn werkelijk ongelooflijk fraai en ongetwijfeld met bovenmenselijke inspanning en geduld tot stand gekomen. De makers wisselen knap tussen de bijna abstracte verschijning van sommige dieren (...), het g…Lire la suite

À propos de Alastair Fothergill

Alastair Fothergill est un producteur et réalisateur britannique de films documentaires né le 10 avril 1960 au Royaume-Uni.

Il est considéré comme le "Spielberg des films animaliers" par le Wall Street Journal[réf. nécessaire].

Filmographie

Comme producteur
  • 1990 : Les défis de la vie (The Trials of Life, série télévisée)
  • 1993 : Life in the Freezer (série TV)
  • 1999 : The Living Edens (série télévisée)
  • 2001 : The Blue Planet (série télévisée)
  • 2002 : Nature (série télévisée)
  • 2006 : The Making of Deep Blue (vidéo)
  • 2006 : Planète Terre (Planet Earth, série télévisée)
  • <…En lire plus sur Wikipedia