Brigitte Nicholson verliest haar baan en haar vriend maakt het uit. Ze zoekt haar toevlucht bij haar moeder in New York. Die is op dat moment bezig met een onderzoek naar hun stamboom. Brigitte kan wel wat afleiding gebruiken en besluit haar moeder te helpen. Dan blijkt ze wel heel bijzondere voorouders te hebben.
Extra subject
ROM, Frankrijk ; 18de eeuw, Sioux
Titre
Erfenis
Auteur
Danielle Steel
Traducteur
Ellis Post Uiterweer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Legacy
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013 | Autres éditions
320 p.
ISBN
9789021809250 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Met Erfenis is Danielle Steel niet aan haar proefstuk toe. Haar boeken zijn wereldwijd bekend, vooral bij het vrouwelijk publiek, en enkele van haar werken zijn zelfs verfilmd. In Erfenis vindt de lezer romantische verhalen met een snufje drama en intrige, met telkens een liefdevolle happy end. De verhaallijnen zijn vrij realistisch. Het roze, zeemzoetige van bijvoorbeeld Barbara Cartland vind je hier niet. De personages zijn Europese adellijken of jetsetlui, of doorsnee mensen die adellijke voorouders blijken te hebben of die op een of andere manier met de adel of de jetset in contact komen. De lezer mag eenvoudige, romantische verhalen verwachten, en vanaf de eerste pagina’s wordt dit bewaarheid.
Het boek gaat over een jonge Amerikaanse vrouw, Brigitte Nicholson, die onderzoek doet naar het vrouwenstemrecht. Tegelijkertijd werkt ze voor de studentendienst aan de universiteit. Ze heeft een vaste relatie, een goede band met haar moeder en goede vrienden. Tot zover i…Lire la suite
Dertiger Brigitte heeft een niet-uitdagende baan op de universiteit en is al jaren samen met haar vriend Ted. In korte tijd verliest ze zowel haar job als haar vriend en Brigitte zoekt toevlucht bij haar moeder. Die is op dat moment bezig met een genealogieproject en Brigitte besluit haar daarmee te helpen. Tijdens het onderzoek stuit ze op een interessant verhaal dat gaat over een opvallende romance tussen een Frans aristocraat en Wachiwi, een indiaans meisje. Brigitte gaat op onderzoek uit om de details van dit liefdesepos tot in de diepte uit te zoeken. In deze roman wordt zowel het verhaal van Brigitte als van Wachiwi verteld. Het verhaal van de laatste is echter een stuk boeiender en spannender dan de belevenissen van Brigitte, dat gedurende het boek wat voortkabbelt. Daarom is dit boek maar deels geslaagd, hoewel de belevenissen van Wachiwi de aandacht van de lezer weten vast te houden. Kleine druk.

À propos de Danielle Steel

Danielle Steel, née Danielle Fernande Schuelein-Steel le 14 août 1947 à New York, est une romancière américaine. Spécialiste des romans d'amour, elle a signé de nombreux best-sellers.

Biographie

Jeunesse et formation

Danielle Steel est la fille unique de John Schulein-Steel, descendant des fondateurs et fabricants de la bière Löwenbräu, et de Norma da Câmara Stone dos Reis, fille d'un diplomate portugais,. Après le divorce de ses parents en 1955, elle est élevée par des parents à Paris et à New York. À ses 15 ans, elle obtient son baccalauréat du lycée français de New York. En 1963, elle est admise à la Parsons School of Design de New York, elle commence également des études à l'université de New York. Une grave maladie …En lire plus sur Wikipedia