Livre
Néerlandais
Gabby, Billy, Izzie, Andy en Sean noemen zich de ‘Big five’. Ze kennen elkaar al vanaf de crèche en zijn samen opgegroeid. Hun karakters verschillen en sinds hun puberteit zijn ook hun levenspaden uit elkaar gegroeid. Toch blijkt de ‘Big five’ een vriendschapsband voor het leven.
Titre
Vrienden voor het leven
Auteur
Danielle Steel
Traducteur
Mariëtte van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Friends forever
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
303 p.
ISBN
9789021807522 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Als je dit boek in je handen ronddraait, heb je onmiddellijk zin om erin te lezen. De voorflap van Vrienden voor het leven kopt ‘Al sinds hun jeugd zijn ze een hechte vriendengroep. Vijf jonge mensen, totaal verschillend, die altijd op elkaar kunnen rekenen.’ Om je helemaal in de stemming te brengen, zie je vijf kinderen die op een landweggetje een loopwedstrijd houden en zodoende direct in je armen lijken te vliegen. Het groen van weg en de kanten baadt in een fel zonlicht. De drie meisjes lachen zich te pletter. De jongen in het midden heeft een verbeten trek om zijn mond. Zijn ogen houdt hij gericht op de weg. Hij lijkt vastbesloten om te winnen. Op de achterflap lees je ‘Gabby, Billy, Izzie, Andy en Sean: vijf jonge mensen die samen zijn opgegroeid. Nu de risico’s in hun leven groter worden, keren ze terug naar hun basis: de “Big Five”. Want wat is er mooier dan echte vriendschap.’ Om deze woorden kracht bij te zetten, staart Danielle Steel je met een dromerige blik aan. Lire la suite
Al vanaf de tijd dat ze in San Francisco bij elkaar in de klas zaten, van hun vijfde tot aan het eind van de middelbare school, vormen vijf jongeren een vriendengroep. Daarna zwermen de twee meisjes en drie jongens uit en kiezen voor heel verschillende universiteiten. Maar ze houden nauw contact en zien elkaar weer op hoogtijdagen bij hun ouders, totdat het noodlot toeslaat en de vriendenkring helaas kleiner wordt. Danielle Steel (1947), van wie al meer dan zestig romans verschenen, verwerkte in dit verhaal over jongeren en hun omgeving onder meer de zelfmoord van haar 19-jarige zoon. Maar ze laat ook ruimte voor optimisme en nieuwe liefde. De schrijfster heeft niet de nadruk gelegd op de karakters van de vele (hoofd)personen, maar ze probeert hen - met al hun problemen - in snel tempo een twintig jaar in hun leven te volgen. Een wat breedsprakige, keurig vertaalde roman, die de vele liefhebsters van de boeken van deze schrijfster zeker zal aanspreken. Normale druk.

À propos de Danielle Steel

Danielle Steel, née Danielle Fernande Schuelein-Steel le 14 août 1947 à New York, est une romancière américaine. Spécialiste des romans d'amour, elle a signé de nombreux best-sellers.

Biographie

Jeunesse et formation

Danielle Steel est la fille unique de John Schulein-Steel, descendant des fondateurs et fabricants de la bière Löwenbräu, et de Norma da Câmara Stone dos Reis, fille d'un diplomate portugais,. Après le divorce de ses parents en 1955, elle est élevée par des parents à Paris et à New York. À ses 15 ans, elle obtient son baccalauréat du lycée français de New York. En 1963, elle est admise à la Parsons School of Design de New York, elle commence également des études à l'université de New York. Une grave maladie …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions