DVD
Néerlandais

Luca

Enrico Casarosa (directeur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Luca (12) en zijn vriend Alberto (14) zijn zeemonsters, maar op het droge krijgen ze een mensengedaante. Samen verkennen ze het kustplaatsje Portorosso. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Luca
Directeur
Enrico Casarosa
Langue
Néerlandais
Éditeur
Disney/Pixar, © 2021
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2021
Durée
ca. 1u31
Note
Taalkeuze: Nederlands, Frans, Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418595579

Commentaires

Eerste lange animatiefilm van Enrico Casarosa, die werkte aan verschillende eerdere Disney-Pixarfilms. Luca (12) is een zeemonster. Hij heeft gehoord dat zeemonsters een mensengedaante krijgen als ze aan land gaan, maar zijn ouders vinden dat veel te gevaarlijk. Samen met zijn vriend Alberto (14) gaat hij toch op onderzoek in het Italiaanse kustplaatsje Portorosso. Ze sluiten vriendschap met Giulia, ook een buitenbeentje en proberen samen met haar een wedstrijd te winnen met als hoofdprijs een Vespa. Intussen moeten de jongens steeds oppassen niet met water in aanraking te komen, want dan krijgen ze hun schubben en vinnen terug en de bewoners van het plaatsje zijn als de dood voor zeemonsters. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vprogids.nl): ‘(…) Niet een van Pixars scherpste of ontroerendste films, wel een vrolijk stemmend avontuur met een heerlijk zomerse setting.’ Pauline Kleijer (Volkskrant 30-6-’21): ‘(…) Met wat moeite zou je er een boodschap uit kunnen halen over vo…Lire la suite

À propos de Enrico Casarosa

Enrico Casarosa est un artiste de storyboard, scénariste et réalisateur italien, né le 20 novembre 1971, à Gênes en Italie. Il a travaillé pour Blue Sky Studios et travaille depuis 2002 chez Pixar Animation Studios.

Biographie

Enrico Casarosa a quitté la Ligurie à l'âge de 20 ans pour s'installer à New York afin d'étudier l'animation.

Filmographie

Artiste de storyboard

  • 2002 : L'Âge de glace
  • 2005 : Robots
  • 2007 : Ratatouille
  • 2009 : Là-haut
  • 2016 : Piper (court métrage)

Réalisateur

  • 2011 : La Luna (court métrage)
  • 2021 : Luca

En lire plus sur Wikipedia