DVD
Anglais

Mia and the white lion

Gilles De Maistre (directeur)

Mia and the white lion

Public cible:
9-11 ans et plus
Mia (10) woont met haar ouders en broertje op een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika. Ze sluit vriendschap met de witte leeuw Charlie. Maar dan hoort ze dat Charlie gevaar loopt. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Mia and the white lion
Directeur
Gilles De Maistre
Langue
Anglais
Éditeur
In The Air, 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
98 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8718868087652

Commentaires

Frans-Duits-Zuid-Afrikaanse familiefilm van de Franse regisseur Gilles de Maistre. De 10-jarige Mia (Daniah de Villiers) verhuist met haar ouders en broertje van Londen naar Zuid-Afrika, waar haar vader een leeuwenboerderij is begonnen. De leeuwen zullen verkocht worden aan dierentuinen, wildparken en onderzoekscentra. Mia heeft het helemaal niet naar haar zin op haar nieuwe plek, maar dat verandert als ze vriendschap sluit met het witte leeuwenwelpje Charlie. In de volgende jaren groeien Mia en het welpje samen op en zijn onafscheidelijk, maar dan ontdekt Mia wat er echt gebeurt met de gefokte leeuwen. Ze besluit samen met de nu volwassen leeuw weg te lopen om hem naar een veilige plaats te brengen, een avontuurlijke en gevaarlijke reis. De opnamen duurden drie jaar, het meisje en de leeuw groeiden echt samen op. De recensenten geven 3 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 3-7-’19) schrijft dat de film in de tweede helft soms ‘behoorlijk akelig’ is en concludeert: ‘Al zaagt de plot dikke p…Lire la suite

À propos de Gilles De Maistre

Gilles de Maistre est un journaliste, réalisateur, auteur, documentariste, globe-trotter et producteur de cinéma français, né le 8 mai 1960 à Boulogne-Billancourt (Hauts-de-Seine).

Biographie

Famille

Gilles de Maistre est marié à Prune de Maistre (scénariste) et père de six enfants. Il est un des descendants du philosophe Joseph de Maistre. Il est un des demi-frères de Patrice de Maistre et le petit-neveu du réalisateur René Clément.

Carrière

Licencié en philosophie de l'Université Paris X Nanterre en 1983 et diplômé du Centre de formation des journalistes en 1985, où il a suivi une formation de journaliste reporter d'images, il commence par réaliser des reportages et des documentaires pour la télévision, notamment pour le com…En lire plus sur Wikipedia