Livre
Néerlandais

De doodskuur

James Dashner (auteur), Rogier Van Kappel (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Thomas en zijn vrienden worden gebruikt in een zoektocht naar een medicijn tegen een besmettelijke ziekte. Ze willen hiervoor niet worden opgeofferd en verzetten zich tot het uiterste. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De doodskuur
Auteur
James Dashner 1972-
Traducteur
Rogier Van Kappel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The death cure
Édition
5
Éditeur
Amsterdam: Q, 2015
366 p.
ISBN
9789021457383 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Thomas heeft al de nodige beproevingen getrotseerd: hij ontsnapte uit het labyrint en overleefde de Schroei. Hij wordt op de huid gezeten door WICKED, een door de overheid opgezette organisatie die de hersenactiviteit van immunen voor een besmettelijke ziekte in kaart moet brengen. Van alle proefpersonen is Thomas dé uitverkorene. Thomas en zijn vrienden ontsnappen en sluiten zich aan bij een tegengroepering. Maar is WICKED wel synoniem van het kwaad? Niets is wat het lijkt, is het motto. Laatste deel van de Labyrintrenner-trilogie*, een dystopische reeks voor Young Adults. Nadruk ligt op actie en minder op karakterontwikkeling. Het niveau van met name het eerste deel wordt niet gehaald. Daarin speelden mysterie en origineel taalgebruik een grote(re) rol. De 73 hoofdstukken eindigen dikwijls met een spannende slotzin. De epiloog geeft een plausibele verklaring van de geheime organisatie. Gezien de bekendheid, onder meer vanwege de verfilming van het eerste deel, zal deze serie veel g…Lire la suite

À propos de James Dashner

CC BY-SA 2.0 - Image by Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

James Dashner, né le 26 novembre 1972 à Austell dans l'État de Géorgie, est un romancier américain spécialisé en science-fiction et fantasy.

Biographie

James Dashner écrivait déjà des histoires inspirées du Seigneur des anneaux avant de commencer des études de finances. Cependant, il est assez vite revenu à sa passion de l'écriture. Inspiré par ses lectures et ses films préférés, il ne cesse d'inventer des histoires depuis les montagnes où il habite avec sa femme.

Accusations

Le mouvement MeToo éclabousse James Dashner en février 2018. L'auteur est accusé de harcèlement sexuel à la suite d'une enquête parue le 3 janvier 2018 dans le Scho…En lire plus sur Wikipedia