Livre
Néerlandais

De labyrintrenner

James Dashner (auteur), Rogier Van Kappel (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Thomas komt terecht in een groot doolhof waar zo'n honderd jongens moeten zien te overleven. Niemand weet waarom ze daar zijn. Na de komst van een meisje raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De labyrintrenner
Auteur
James Dashner 1972-
Traducteur
Rogier Van Kappel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The maze runner
Éditeur
Amsterdam: Volt, 2019 | Autres éditions
382 p.
ISBN
9789021454658 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Thomas’ geheugen is gewist. Hij komt terecht in een labyrint met verschuivende stenen deuren. Thomas wil Renner worden om de uitgang van het labyrint te vinden. Dat kan alleen overdag, want ’s nachts dreigt er dodelijk gevaar van grievers, deels dier en deels machine. Om zijn herinneringen terug te krijgen en de ware aard van hun verblijf te ontrafelen, de levens van anderen te redden en het labyrint te ontvluchten, neemt hij een drastisch besluit: hij moet zich laten prikken door dit ongedierte. In dit eerste deel van een trilogie wordt ‘gesnoept’ van andere dystopische (jeugd)romans, maar het verhaal heeft voldoende eigen stem om te boeien. Origineel is het eigen idioom: nobie, sjakkel en spitsvondige namen voor beroepsgroepen. Het verhaal is omringd door een mysterieus sfeertje, er is een continue dreiging. Ondanks veel tekstuele herhaling zorgt de onwetendheid van de personen, die op de protagonist Thomas na, vlak blijven, ervoor dat de lezer benieuwd is naar de afloop. Deze verta…Lire la suite

À propos de James Dashner

CC BY-SA 2.0 - Image by Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

James Dashner, né le 26 novembre 1972 à Austell dans l'État de Géorgie, est un romancier américain spécialisé en science-fiction et fantasy.

Biographie

James Dashner écrivait déjà des histoires inspirées du Seigneur des anneaux avant de commencer des études de finances. Cependant, il est assez vite revenu à sa passion de l'écriture. Inspiré par ses lectures et ses films préférés, il ne cesse d'inventer des histoires depuis les montagnes où il habite avec sa femme.

Accusations

Le mouvement MeToo éclabousse James Dashner en février 2018. L'auteur est accusé de harcèlement sexuel à la suite d'une enquête parue le 3 janvier 2018 dans le Scho…En lire plus sur Wikipedia