Livre
Néerlandais

De moordopdracht

James Dashner (auteur), Rogier Van Kappel (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Nadat een deel van de mensheid is weggevaagd, is Mark met een aantal anderen in het bos gaan wonen. Dan worden ze bestookt met pijlen waarin een dodelijk virus zit. Wie valt hen aan en waarom? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De moordopdracht
Auteur
James Dashner 1972-
Traducteur
Rogier Van Kappel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The kill order
Éditeur
Amsterdam: Q, 2017 | Autres éditions
365 p.
Note
Prequel van De labyrintrenner
ISBN
9789021458397 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Terwijl Mark op weg is in de metro wordt de wereld overvallen door afschuwelijke zonnevlammen, die een deel van de mensheid wegvagen. Hij weet zich, samen met een groep anderen, te redden en gaat uiteindelijk in een nederzetting wonen in het bos. Op een dag worden ze vanuit een gigantisch vliegtuig bestookt met pijltjes waarin een dodelijk virus blijkt te zitten. Wie zijn de daders en wat kunnen de overgebleven mensen nog doen? Deze zogenaamde 'prequel' gaat vooraf aan het boek (tevens naam van de serie en de speelfilm) de 'Labyrintrenner'*. Dat wordt duidelijk gemaakt in de proloog maar in de rest van het boek krijg je daar niets van mee. De karakters blijven oppervlakkig. Hoewel het goed geschreven is, wordt het behoorlijk saai omdat de hoofdpersonen van het ene in het andere gevecht belanden en het soms zelfs onduidelijk is wie tegen wie vecht. Het verhaal heeft een zeer pessimistische ondertoon, die past bij dit genre maar als lezer wil je uiteindelijk toch dat er hoop gloort. Uit…Lire la suite

À propos de James Dashner

CC BY-SA 2.0 - Image by Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

James Dashner, né le 26 novembre 1972 à Austell dans l'État de Géorgie, est un romancier américain spécialisé en science-fiction et fantasy.

Biographie

James Dashner écrivait déjà des histoires inspirées du Seigneur des anneaux avant de commencer des études de finances. Cependant, il est assez vite revenu à sa passion de l'écriture. Inspiré par ses lectures et ses films préférés, il ne cesse d'inventer des histoires depuis les montagnes où il habite avec sa femme.

Accusations

Le mouvement MeToo éclabousse James Dashner en février 2018. L'auteur est accusé de harcèlement sexuel à la suite d'une enquête parue le 3 janvier 2018 dans le Scho…En lire plus sur Wikipedia