Livre
Néerlandais

Nodig

Joelle Charbonneau (auteur), Carolien Metaal (traducteur)
Kaylees vriend Nate nodigt haar uit voor een nieuw social medium, NODIG. De site vraagt gebruikers wat ze nodig hebben, en na het vervullen van een opdracht wordt het gewenste geleverd. Maar dan gebeuren er vreselijke dingen in de stad. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra subject
onderwijs
Titre
Nodig
Auteur
Joelle Charbonneau
Traducteur
Carolien Metaal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Need
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2017 | Autres éditions
336 p.
ISBN
9789045214832 (paperback)

Commentaires

Kaylees beste en enige vriend Nate nodigt haar uit voor een nieuw social medium, NODIG, speciaal voor scholieren van Kaylees school. De site vraagt gebruikers wat ze nodig hebben, en na het vervullen van een opdracht wordt het gewenste geleverd. Er is maar één ding wat Kaylee wil: een donornier voor haar zieke broer. Maar dan gebeuren er vreselijke dingen in de stad. Hoewel je jezelf niet kunt uitschrijven bij NODIG, wordt het aantal leden kleiner. En is Nate wel te vertrouwen? Kaylee is als ik-verteller van het gros van de hoofdstukken de hoofdpersoon van dit spannende verhaal met horrorelementen. De hoofdstukken met haar naam erboven worden afgewisseld met hoofdstukken waarin in personaal perspectief vanuit enkele andere deelnemers aan NODIG wordt verteld. Mede hierdoor wordt de spanning opgevoerd en is de ontknoping verrassend. Charbonneau zet in vrij rechttoe rechtaan taalgebruik aan het denken over de macht van sociale media. Ze werd bekend met de YA-trilogie 'De test' (2013-2015…Lire la suite

À propos de Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau, née le 4 novembre 1974 à côté de Chicago dans l'État d'Illinois, est une romancière américaine.

Biographie

Joelle Charbonneau a fait des études de musique et de chant classique avant de débuter comme chanteuse d'opéra et de devenir professeur de chant. Elle raconte alors de nombreuses histoires et se décide à faire de cette activité la principale en écrivant des romans pour les enfants et les adolescents. Elle est née le 4 novembre 1974 à côté de Chicago.

Œuvres

Série Rebecca Robbins Mysteries

  1. (en) Skating Around …En lire plus sur Wikipedia