Livre
Néerlandais

Unspeakable : speaker van het Lagerhuis over de Britse politiek en de brexit

John Bercow (auteur)

Unspeakable : speaker van het Lagerhuis over de Britse politiek en de brexit

John Bercow (auteur)
Autobiografie van de Britse politicus, van 2009 tot 2019 voorzitter van het Britse Lagerhuis, met een terugblik op zijn politieke carrière en een waardering van vooraanstaande personen in de huidige Britse politiek.
Titre
Unspeakable : speaker van het Lagerhuis over de Britse politiek en de brexit
Auteur
John Bercow
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Unspeakable : the autobiography
Éditeur
Amsterdam: Hollands Diep, 2020
479 p., [16] p. foto's
ISBN
9789048855919 (paperback)

Commentaires

John Bercow, geboren in 1963, nam in 2019 afscheid als speaker van het Britse Lagerhuis. Daarmee sloot hij een bewogen periode in de Britse politiek af. Hij leidde in die laatste periode veel debatten over Brexit en werd landelijk en internationaal vermaard door zijn 'Order, order, clear the corridors'. In deze autobiografie kijkt hij terug op zijn leven. Van relatief eenvoudige komaf studeerde hij aan de Universiteit van Essex Politieke Wetenschappen. Voor hij in 1997 in het Lagerhuis werd gekozen, had hij een carrière in het bankwezen en de PR. Via de jongerenorganisatie van de Tories kwam hij steeds dichter bij een loopbaan in de (gemeente)politiek. In het Lagerhuis namens de Conservatieven vanaf 1997 verschoof hij geleidelijk aan naar meer liberale standpunten en was hij niet in alle geledingen van zijn eigen partij populair. Hij verhaalt op onvervaarde wijze over zijn politieke collega's en spaart zichzelf en anderen niet met zijn stevige opvattingen. Hij sluit af met een aantal …Lire la suite

À propos de John Bercow

CC BY-SA 2.0 - Image by Ernests Dinka - Saeima

John Simon Bercow, né le 19 janvier 1963 à Edgware (Barnet), est un homme d'État britannique. Il est président de la Chambre des communes du Royaume-Uni de 2009 à 2019.

Issu d'une famille juive, il est sorti diplômé de l'université de l'Essex en 1985. Militant du Parti conservateur, auquel il adhère dans sa jeunesse, il est élu député pour la circonscription de Buckingham à l'issue du scrutin général de 1997, largement favorable au Parti travailliste de Tony Blair.

En 2001, Bercow est promu au cabinet fantôme de l'opposition, dans lequel il est chargé du portefeuille du Trésor, sous la direction d'Iain Duncan Smith, mais quitte l'institution en 2002, avant d'être chargé du Développement international, sous la conduite de Michael Howard, en 2003 ; il est limogé l'an suivant, en 2004, car étant en désaccord avec le chef de l'Opposition.

En…En lire plus sur Wikipedia