Livre
Néerlandais

Ziekenhuishond

Julia Donaldson (auteur), Sara Ogilvie (dessinateur), Johanna Rijnbergen (traducteur)
Fiet is een ziekenhuishond. Samen met haar baasje bezoekt ze dagelijks de zieke kinderen in het ziekenhuis om ze op te vrolijken. Maar op een dag krijgt Fiet zelf een ongeluk en moet haar poot in het gips. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde, grappige tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Ziekenhuishond
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Sara Ogilvie
Traducteur
Johanna Rijnbergen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The hospital dog
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789047712817 (hardback)

Commentaires

Is Fiet een gewone hond? Nee, dat is ze niet! De vrolijke Fiet gaat dagelijks met haar baasje naar het ziekenhuis om de zieke kinderen beetje op te vrolijken. Fiet laat zich graag door iedereen aaien en knuffelen. Na de drukke en gezellige dag gaan Wil en Fiet naar huis. De dove Beau loopt met ze mee naar de bushalte, maar dan: O jee! Beau stapt zonder te kijken ineens de straat op. Hij hoort de auto niet die er aankomt. Fiet ziet het gebeuren en is net op tijd om Beau bij de auto weg te duwen. Beau mankeert niks, maar de auto heeft Fiet geraakt. Is Fiet na het bezoek aan de dierenarts nog vrolijk? Nee, dat is ze niet! Haar gebroken poot moet zes weken in het gips. Dat duurt zo lang! Gelukkig gaat dan de bel en krijgt Fiet zelf bezoek. Is ze nog verdrietig? Nee, dat is ze niet! Aantrekkelijk verhaal van Julia Donaldson, vooral bekend van De Gruffalo, met tekst op rijm (steeds verrassend verdeeld over twee spreads) over een ziekenhuishond waarbij de zin 'Nee, dat is ze niet!' regelmati…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948 à Londres) est une autrice britannique de littérature de jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Publications

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfan…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions