Een wanhopig jong stel krijgt een huis, baan en nieuw leven aangeboden mits ze om de maand hun nieuwe woning een maand lang verruilen voor een gevangeniscel.
Titre
The heart goes last
Auteur
Margaret Atwood
Langue
Anglais
Éditeur
London: Bloomsbury, 2015
XII, 308 p.
ISBN
9781408867785 (hardback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

Dit nogal enge en spannende verhaal speelt zich af in een experimentele gemeenschap ergens in de V.S. Wanneer Charmaine en Stan, een jong getrouwd stel, alles verliezen en in hun auto moeten leven, worden ze wanhopig. Dan zien ze een reclame voor Consilience, een experimentele gemeenschap waar mensen een woning, een baan en een nieuw leven worden beloofd als ze ermee akkoord gaan om, om de maand, hun woning in te ruilen voor een gevangeniscel. Ze gaan er meteen op in, ook al klinkt het te mooi om waar te zijn. In het begin is het dat ook, maar langzamerhand komen er kleine scheurtjes in hun leven: ze raken emotioneel betrokken bij hun 'alternates', de mensen die in hun huis wonen als zij in de gevangenis zitten. Het verhaal begint nogal rustig, maar wordt alsmaar spannender en enger, zeker als kleine stukjes informatie uitlekken. Verrassend goed geschreven.

À propos de Margaret Atwood

Margaret Eleanor « Peggy » Atwood, née le 18 novembre 1939 à Ottawa (Ontario, Canada) est une romancière, poète et critique littéraire canadienne. Elle est l'une des écrivaines canadiennes les plus connues, en particulier pour son roman La Servante écarlate (The Handmaid's Tale), publié en français en 1987, qui est adapté au cinéma sous le même titre par Volker Schlöndorff en 1990 et en série télévisée sous le titre The Handmaid's Tale : La Servante écarlate en 2017.

Biographie

Née à Ottawa, Ontario, Margaret Atwood est la fille de Carl Edmund Atwood, zoologue, et de Margaret Dorothy Killiam, nutritionniste. Par le métier de son père, Margaret Atwood passe la majeure partie de son enfance entre les forêts du Nord du Québec, Sault-Sainte-Marie, Ottawa et Toronto.

Elle commence à écrire…En lire plus sur Wikipedia