Livre
Néerlandais

Ast Fonteyne 1906-1991 : een kwestie van stijl

Peter Anthonissen (auteur), Marnix Beyen (auteur), Lucien De Cock (auteur)
Dans la série:
Titre
Ast Fonteyne 1906-1991 : een kwestie van stijl / Peter Anthonissen, Marnix Beyen, Lucien De Cock, Jan De Maeyer, Godfried Kwanten en Lieven Saerens ; eindred. Lieve Dhaene en Luc Vints
Auteur
Peter Anthonissen Marnix Beyen Lucien De Cock Jan De Maeyer Godfried Kwanten Lieven Saerens Lieve Dhaene  (eindred.) Luc Vints  (eindred.)
Langue
Néerlandais
Éditeur
Stichting Ast Fonteyne, Sans lieu de publication: Universitaire Pers, Leuven: , 1999 | Autres éditions
324 p.: ill.
Note
Met bibliografie Biografisch repertorium Beknopte biografie van de auteurs In foedraal
ISBN
90-6186-969-2
Cote
/1999/1869/34

Commentaires


Een lijvig boek van 324 pagina's, quarto-formaat, met vele illustraties en een massa voetnoten en diverse bijlagen: een biografie, geschreven in opdracht van de Stichting Ast Fonteyne. Maar wie was in godsnaam Ast Fonteyne? Alleen de 55-plussers in het theater- en voordrachtmilieu zal de naam nog enigszins bekend in de oren klinken. In het kort: hij was de jongste zoon van een West-Vlaamse rijkswachtadjudant, die acteur wilde worden maar er niet in slaagde in het Vlaamse beroepstheater carrière te maken, die erg actief was als regisseur van schooltoneel, voornamelijk in katholieke middelbare scholen en internaten, en die sedert de oorlogsjaren tot 1971 leraar voordracht was aan het Gentse Koninklijk Conservatorium. Daarmee is het voornaamste gezegd. In deze biografie wordt het leven van Fonteyne nauwkeurig gevolgd, van zijn prille jeugdjaren tot zijn seniorentijd. Haast alles is minutieus onderzocht, haast alles wordt uitvoerig vermeld.

De samenstellers geven een vrij voll…Lire la suite

Suggestions