Livre
Néerlandais
Titre
De angst-index
Auteur
Robert Harris 1957-
Traducteur
Janneke Zwart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The fear index
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2011
351 p.
ISBN
9789023468950 (paperback)

Commentaires

Technothriller over een computerprogramma voor de beurshandel, dat is ontworpen door Alex Hoffman, een specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie, die acht jaar eerder samen met een zakenman in Genève een hedgefonds heeft opricht. Hoffmans financiële systeem VIXAL-4 werkt met computeralgoritmen, waardoor het de ontwikkelingen op de financiële markten kan voorspellen, met de angst-index als uitgangspunt. Alles lijkt zeer goed te gaan, totdat op een nacht alles op zijn kop wordt gezet. Hoffman en zijn echtgenote Gabrielle worden ’s nachts aangevallen in hun huis bij Genève. De moordaanslag blijkt nog maar het begin te zijn van de beproevingen die Hoffman het komende etmaal ondergaat en waardoor men aan zijn verstand gaat twijfelen. De vraag is wie op zijn ondergang uit is. Met dit boek speelt de auteur bedreven in op ontwikkelingen in de financiële markten en computertechnologieën. Van de lezer wordt enige voorkennis gevraagd om de finesses van het verhaal te snappen. Uitste…Lire la suite

À propos de Robert Harris

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Robert Harris, né le 7 mars 1957 à Nottingham, est un écrivain, journaliste et producteur de télévision britannique.

Biographie

Il a travaillé pour la BBC et pour l'Observer et le Sunday Times (jusqu'en 1997). Depuis 2001, il écrit pour le Daily Telegraph.

Il est l'auteur de romans historiques sur la Rome antique (fin de la République, éruption du Vésuve) ainsi qu'une trilogie romanesque sur Cicéron et de thrillers tels Archangel, Enigma et Fatherland. Ce dernier une uchronie se déroulant à Berlin dans les années 1960 dans une Allemagne toujours nazie qui a gagné la Seconde Guerre mondiale. Il y a aussi Munich, qui évoque les négociations qui aboutiront aux accords de Munich,.

Imperium (plon, 2006) est un roman sur l'ascensi…En lire plus sur Wikipedia