Een aquaduct-ingenieur, die kersvers uit Rome is overgekomen, beleeft de laatste vier dagen van Pompeji die eindigen met de vernietigende uitbarsting van de Vesuvius.
Titre
Pompeii
Auteur
Robert Harris 1957-
Traducteur
Renée Vink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pompeii
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2020 | Autres éditions
350 p. : ill.
ISBN
9789023491743 (paperback)

Commentaires

Factionthriller van de bekende thrillerauteur (1957) waarin de laatste vier dagen (in het jaar 79) van de Romeinse badplaats Pompeii aan de Baai van Napels van uur tot uur worden beschreven. De jonge waterbouwkundige ingenieur Marcus Attilius Primus, nieuwe beheerder van het Aqua Augusta, het zestig kilometer lange aquaduct dat een kwart miljoen mensen aan de Baai van Napels van vers water voorziet, gaat met toestemming van vlootcommandant en schrijver/geleerde Plinius de Oude per boot naar Pompeii om de oorzaak van een storing in de watervoorziening op te sporen. Hij ontmoet er de aantrekkelijke dochter van een malafide vastgoedmakelaar, vindt de oorzaak van de waterblokkade, ontdekt dat de Vesuvius op uitbarsten staat, maar wordt tegengewerkt in zijn pogingen om de bewoners te waarschuwen. Goed gedocumenteerde, zeer spannende en kleurrijke historische thriller waarin werkelijkheid en fictie mooi met elkaar verweven zijn. De auteur leidt de lezer langzaam maar zeker toe naar de zeer …Lire la suite

À propos de Robert Harris

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Robert Harris, né le 7 mars 1957 à Nottingham, est un écrivain, journaliste et producteur de télévision britannique.

Biographie

Il a travaillé pour la BBC et pour l'Observer et le Sunday Times (jusqu'en 1997). Depuis 2001, il écrit pour le Daily Telegraph.

Il est l'auteur de romans historiques sur la Rome antique (fin de la République, éruption du Vésuve) ainsi qu'une trilogie romanesque sur Cicéron et de thrillers tels Archangel, Enigma et Fatherland. Ce dernier une uchronie se déroulant à Berlin dans les années 1960 dans une Allemagne toujours nazie qui a gagné la Seconde Guerre mondiale. Il y a aussi Munich, qui évoque les négociations qui aboutiront aux accords de Munich,.

Imperium (plon, 2006) est un roman sur l'ascensi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions