Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
De inmiddels gepensioneerde hoofdinspecteur Wexford assisteert op verzoek van een Londense collega bij het onderzoek naar vier lijken die zijn aangetroffen in de kelder van een huis.
Titre
De grafkelder
Auteur
Ruth Rendell
Traducteur
Rogier Van Kappel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The vault
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2013
224 p.
ISBN
9789400501638 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

‘Ruth Rendell (81) neemt na 22 misdaadromans rond inspecteur Wexford met Slapende honden afscheid van haar politieman’. Dat schreef Fred Braeckman in 2011 op de Knackwebsite. Niet dus! De Britse auteur kan inspecteur Reginald Wexford blijkbaar niet loslaten, want in De grafkelder is hij opnieuw speurder van dienst. Hoofdinspecteur Wexford is de inmiddels gepensioneerd, maar heeft duidelijk nog aanpassingsproblemen met zijn nieuwe status. Wexford is als vanouds een echte familieman, verknocht aan vrouw Dora en aan Kingsmarkham, zijn woon- en werkterrein. Nu verdeelt hij zijn tijd tussen zijn huis en Londen, waar hij met zijn vrouw een appartement ter beschikking heeft in het koetshuis van zijn rijke acterende dochter. Hij is maar wat blij als een Londense collega hem vraagt om onbezoldigd te assisteren bij het onderzoek in een mysterieuze moordzaak.
De nieuwe bewoners van Orcadia Cottage zijn verbijsterd wanneer in een kolenstortkoker in hun dure achtertuin vier lijk…Lire la suite
De inmiddels gepensioneerde hoofdinspecteur Wexford assisteert op verzoek van een Londense collega bij diens onderzoek naar vier lijken, aangetroffen in de kelder van een huis. Dankzij zijn uitstekend deductievermogen weet hij de gecompliceerde zaak, ondanks enkele privéproblemen, op te lossen. In het begin komt het verhaal wat moeizaam op gang, maar later herkent men toch de bedreven hand van Rendell, met haar kat-en-muisspelletjes, verwrongen emoties, raadselachtige gebeurtenissen en verrassende plotwendingen. Een boeiend misdaadverhaal. Kleine druk.

À propos de Ruth Rendell

CC BY 3.0 - Image by Tim Duncan

Ruth Rendell, baronne Rendell of Babergh, née le 17 février 1930 dans le quartier de Redbridge, à Londres, et morte le 2 mai 2015 dans la même ville, est une autrice britannique de romans policiers et psychologiques. Elle a également publié sous le pseudonyme de Barbara Vine.

Biographie

Née à South Woodford (en), au Nord-Est de Londres, en 1930 de parents enseignants, Ruth Rendell grandit et fait ses études à Loughton dans le comté d'Essex puis travaille comme reporter dans des journaux locaux. Elle écrit deux romans non publiés avant From Doon With Death (Un amour importun), un premier roman, paru en 1964, où apparaît son héros récurrent, le…En lire plus sur Wikipedia