Een vrouw wordt samen met haar dochtertje gegijzeld door een ontsnapte tbs'er; de enige getuige, een toevallig langskomende journaliste, overkomt tijdens haar vlucht iets vreselijks.
Titre
Blauw water
Auteur
Simone van der Vlugt
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2018 | Autres éditions
220 p.
ISBN
9789041420794 (paperback)

Commentaires

Lisa woont samen met haar zesjarige dochter Anouk op een afgelegen plaats. Haar man Mick Kreuger is een ter beschikking gestelde op de vlucht, veroordeeld omdat hij zijn vrouw en kinderen vermoordde. Tijdens zijn ontsnapping bracht hij bovendien alweer twee mensen om. Hij houdt zijn vrouw vast in een dagenlange gijzeling, waarin ze telkens weer alles in het werk moet stellen om de moorddadigheid van de psychopaat te neutraliseren en om te vermijden dat hij haar dochtertje ontvoert. Noodgedwongen voegt ze zich naar de nukken van zijn zieke geest, krijgt ze slaag, wordt ze verkracht enz.
Een tweede vrouwenfiguur in het verhaal is Senta, een succesrijke journaliste die, totaal verdwaald met haar wagen, de weg wil komen vragen, maar door het venster de situatie waarneemt en correct interpreteert. Ze gaat er in hoge snelheid vandoor, duidelijk met de bedoeling hulp te gaan halen. Ze belandt echter in het kanaal en wordt op het nippertje gered door een wandelaar, maar geraakt wel in coma…Lire la suite
Een jonge vrouw wordt samen met haar dochtertje in hun afgelegen woning gegijzeld door een ontsnapte tbs'er. Hij bedreigt, mishandelt en verkracht de vrouw. Als een journaliste met haar auto verdwaalt in de mist, wil ze hulp vragen bij het betreffende huis, maar als ze ziet dat de vrouw bedreigd wordt met een mes, vlucht ze weg om hulp te halen. Helaas krijgt de journaliste een ongeluk waardoor ze in coma raakt. Deze thriller houd je op het puntje van de stoel. De spanning door het onvoorspelbare gedrag van de gijzelnemer slaat steeds onverwacht toe. Via de nieuwsberichten hoort de gegijzelde vrouw welke misdrijven haar ‘gast’ gepleegd heeft en dat doet weinig goeds verwachten. Intussen volgt de lezer ook het verhaal van de journaliste die aan ernstig geheugenverlies lijdt. Een bijzondere thriller, spannend tot de laatste bladzijde. Kleine druk.

À propos de Simone van der Vlugt

CC BY-SA 4.0 - Image by Gdfb

Simone van der Vlugt (Hoorn, 15 décembre 1966) est une auteure néerlandaise, principalement connue pour ses thrillers et ses romans historiques, dont certains appartiennent à la littérature d'enfance et de jeunesse.

Cinq de ses romans ont été publiés en français : La Mémoire assassine (2010, Presses de la Cité), Bleu de Delft (2018, Éd. Philippe Rey), Neige rouge (2019, Éd. Philippe Rey), La Maîtresse du peintre (2020, Éd. Philippe Rey) et La Fabrique (2021, Éd. Philippe Rey).

Biographie

Simone van der Vlugt se passionne pour la littérature dès son plus jeune âge et rêve de devenir écrivain. Inspirée par les romans historique pour la jeunesse de Thea Beckman (1923-2004), elle envoie, dès l'âge de 13 ans, ses premiers manuscrits à un éditeur qui les refusent, tout en encourageant…En lire plus sur Wikipedia