Livre
Néerlandais
Een jonge vrouw loopt weg van huis vanwege haar tirannieke vader en breekt door als zangeres. Als het mis loopt in haar nieuwe leven gaat ze op zoek naar haar broer, de enige met wie ze een goede band had.
Titre
De doorbraak
Auteur
Simone van der Vlugt
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2017
281 p.
ISBN
9789044633306 (paperback)

Commentaires

Romée heeft een tirannieke vader, elke overtreding van de huisregels wordt zwaar bestraft. Na een heftige ruzie loopt ze weg en via omwegen wordt ze een bekende zangeres. Maar dan wordt ze beschuldigd van plagiaat, wordt ze gevolgd door een stalker, wordt ze verdacht van drugsgebruik en krijgt ze een burn-out. Ze gaat op zoek naar haar broer Rob, de enige met wie ze een goede band had. Romée vertelt haar verhaal tegen een psychotherapeut, maar houdt cruciale dingen achter. Een ontroerend en realistisch verhaal over verstoorde familierelaties en de gevolgen die dat heeft voor het verdere leven. Romée vertrouwt de verkeerde mensen. Ook laat het verhaal een realistisch beeld zien van het leven van artiesten en de strijd om de gunst van het publiek. Het is niet echt een thriller, maar meer verhaal over een ongelukkige familie waarbij van alles uit de hand loopt. Boeiend, je leest het in een ruk uit. De auteur (1966) schrijft jeugdboeken, historische romans en thrillers.

À propos de Simone van der Vlugt

CC BY-SA 4.0 - Image by Gdfb

Simone van der Vlugt (Hoorn, 15 décembre 1966) est une auteure néerlandaise, principalement connue pour ses thrillers et ses romans historiques, dont certains appartiennent à la littérature d'enfance et de jeunesse.

Cinq de ses romans ont été publiés en français : La Mémoire assassine (2010, Presses de la Cité), Bleu de Delft (2018, Éd. Philippe Rey), Neige rouge (2019, Éd. Philippe Rey), La Maîtresse du peintre (2020, Éd. Philippe Rey) et La Fabrique (2021, Éd. Philippe Rey).

Biographie

Simone van der Vlugt se passionne pour la littérature dès son plus jeune âge et rêve de devenir écrivain. Inspirée par les romans historique pour la jeunesse de Thea Beckman (1923-2004), elle envoie, dès l'âge de 13 ans, ses premiers manuscrits à un éditeur qui les refusent, tout en encourageant…En lire plus sur Wikipedia