Livre
Néerlandais

De zonde waard

Als een vrouw een vermiste kleuter vastgebonden op de achterbank van een auto vindt, is dat het begin van rollercoaster aan gebeurtenissen.
Titre
De zonde waard
Auteur
Simone van der Vlugt
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2021
281 p.
ISBN
9789044645453 (paperback)

Commentaires

‘De zonde waard’ van Simone van de Vlugt is een originele thriller. De auteur weet, zoals in al haar thrillers, de spanning weer uitstekend op te bouwen. Haar personages en het bijzondere thema, maken dit boek echter onderscheidend. Dat thema, het uittreden uit de Jehova’s Getuigen, biedt bovendien in een inkijk in een gemeenschap waar de meesten van ons geen weet hebben. Voor het overige is het boek simpelweg weer een uitstekende thriller waarin Ella een vermiste kleuter - Demi - vastgebonden op de achterbank van een auto vindt en het kind mee naar huis neemt. Die vondst is het begin van een rollercoaster aan gebeurtenissen waarbij de spanning uitstekend wordt opgevoerd. Een van de grootste talenten van de auteur is overigens de wijze waarop zij haar personages karakteriseert. Dat is ook dit keer weer uitstekend gedaan en de diverse intelligente plotwendingen maken het geheel af. Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste schrijvers van thrillers, jeugdboeken en histo…Lire la suite

À propos de Simone van der Vlugt

CC BY-SA 4.0 - Image by Gdfb

Simone van der Vlugt (Hoorn, 15 décembre 1966) est une auteure néerlandaise, principalement connue pour ses thrillers et ses romans historiques, dont certains appartiennent à la littérature d'enfance et de jeunesse.

Cinq de ses romans ont été publiés en français : La Mémoire assassine (2010, Presses de la Cité), Bleu de Delft (2018, Éd. Philippe Rey), Neige rouge (2019, Éd. Philippe Rey), La Maîtresse du peintre (2020, Éd. Philippe Rey) et La Fabrique (2021, Éd. Philippe Rey).

Biographie

Simone van der Vlugt se passionne pour la littérature dès son plus jeune âge et rêve de devenir écrivain. Inspirée par les romans historique pour la jeunesse de Thea Beckman (1923-2004), elle envoie, dès l'âge de 13 ans, ses premiers manuscrits à un éditeur qui les refusent, tout en encourageant…En lire plus sur Wikipedia