Lecture facile
Néerlandais
Een jonge vrouw is samen met haar baby op de vlucht voor haar vriend. Ook de politie is naar haar op zoek. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titre
Op klaarlichte dag
Auteur
Simone van der Vlugt
Adaptateur
Frans Van Duijn
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2012
104 p.
Note
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086961344 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Nathalie treft het niet in haar jeugd: moeder en broertje verongelukken en vader slaat haar. Als ze Vincent ontmoet, denkt ze een beter lot te treffen. Maar niets is minder waar; hij is gewelddadig en crimineel waarbij moord niet geschuwd wordt. Wanneer hij de kleine Robbie iets wil aandoen, slaan bij Nathalie de stoppen door: ze rekent met Vincent af door hem neer te slaan. Vincent is echter niet dood en haalt alles uit de kast om Nathalie te pakken te krijgen... In dit deel van de serie Leeslicht is het oorspronkelijke boek van de populaire Nederlandse schrijfster bewerkt tot een verhaal in eenvoudig Nederlands. De ruime bladspiegel met overzichtelijke tekstblokken vergemakkelijken het lezen; elke zin begint op een nieuwe regel. Door de ruime lay-out en de korte zinnen met gemakkelijke woorden toegankelijk voor eenvoudig lezen, maar het geheel heeft in deze bewerking ook iets opsommerigs door de lineaire lijn van de gebeurtenissen. Daardoor minder sfeervol dan de oorspronkelijke ver…Lire la suite

À propos de Simone van der Vlugt

CC BY-SA 4.0 - Image by Gdfb

Simone van der Vlugt (Hoorn, 15 décembre 1966) est une auteure néerlandaise, principalement connue pour ses thrillers et ses romans historiques, dont certains appartiennent à la littérature d'enfance et de jeunesse.

Cinq de ses romans ont été publiés en français : La Mémoire assassine (2010, Presses de la Cité), Bleu de Delft (2018, Éd. Philippe Rey), Neige rouge (2019, Éd. Philippe Rey), La Maîtresse du peintre (2020, Éd. Philippe Rey) et La Fabrique (2021, Éd. Philippe Rey).

Biographie

Simone van der Vlugt se passionne pour la littérature dès son plus jeune âge et rêve de devenir écrivain. Inspirée par les romans historique pour la jeunesse de Thea Beckman (1923-2004), elle envoie, dès l'âge de 13 ans, ses premiers manuscrits à un éditeur qui les refusent, tout en encourageant…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions