Vegetarische en niet-vegetarische gerechten van het Londense restaurant NOPI, die een mix zijn van smaken uit de mediterrane keuken en de keukens van het Midden-Oosten en het Verre Oosten.
Sujet
Gerechten
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nopi the cookbook
Éditeur
Hilversum: Fontaine, 2015
331 p. : ill.
ISBN
9789059566149 (hardback)

Commentaires

De Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolenghi is een begrip in de internationale culinaire wereld. In 2011 opende hij in Londen restaurant NOPI, dat hij een ‘volwassen’ restaurant noemt. Dit gelijknamige kookboek kwam tot stand in samenwerking met NOPI's chef-kok Scully. Diens Aziatisch-Australische achtergrond vertaalt zich in vegetarische en niet-vegetarische gerechten, die een mix zijn van smaken uit de mediterrane keuken en de keukens van het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Ruim honderd recepten voor voor- en bijgerechten, hoofdgerechten, brunch, desserts, cocktails en smaakmakers. Zowel topgerechten van NOPI als iets eenvoudiger gerechten. Uitgebreid ingeleide, vrij ingewikkelde, puntsgewijze receptuur (die voor deze uitgave al is vereenvoudigd!). Per recept vaak veel, en luxueuze, ingrediënten. Met maaltijdsuggesties en ingrediëntenlijst met alternatieven. Mooie fotografie. Een inspirerend restaurant-kookboek voor de gevorderde thuiskok, prachtig uitgegeven. Goud op snee. Met re…Lire la suite

À propos de Yotam Ottolenghi

Yotam Assaf Ottolenghi (né le 14 décembre 1968) est un chef et auteur anglo-israélien. Il est connu pour ses livres de recettes de cuisine Ottolenghi (2008), Plenty (2010), Jerusalem (2012), Simple (2018) et Flavour (2020).

Biographie

Yotam Assaf Ottolenghi naît le 14 décembre 1968 à Jerusalem, fils de Michael Ottolenghi, professeur de chimie de l'Université hébraïque de Jérusalem et de Ruth Ottolenghi, proviseur de lycée. Il grandit à Ramat Denya, Jérusalem. Il a une sœur aînée, Tirza Florentin et un frère cadet, Yiftach, tué lors d'un entraînement pendant son service militaire en 1992,. Yotam Ottolenghi passe souvent ses étés en Italie durant son enfance d'où est originaire son père.

En 1989, Yotam Ottolenghi est enrôlé dans les Forces de défense israéliennes, serva…En lire plus sur Wikipedia