Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Iedereen die een "Mijn bibliotheek-account" heeft kan 7 gratis Fundels lenen per kalenderjaar, telkens voor 4 weken.

1. download de Fundels app op je tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store
  2. klik op het 'de Bib' logo
  3. meld je aan met je Mijn Bibliotheek log-in en wachtwoord (nog geen account? Lees hier hoe je een Mijn Bibliotheek account aanmaakt)
  4. kies het boekje dat je wil lenen
  5. het boekje wordt gedownload op je toestel

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Het Gopress krantenarchief biedt miljoenen artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan twee dagen. Met je Mijn Bibliotheek account kan je hiervan ook thuis gebruik maken.

Doorzoek het krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.